dijous, 7 d’octubre del 2010

EL BLOC - COMPROMÍS PER ALAQUÀS DEMANA QUE LES BIBLIOTEQUES DEL MUNICIPI ES CONVERTISQUEN EN MEDIATEQUES

La coalició ha demanat que tots els centres municipals de lectura tinguen material audiovisual per a la consulta i el préstec als usuaris.

Les mediateques estan considerades com a centres de consulta d’informació digital i segons el portaveu del Bloc – Compromís per Alaquàs, Vicent Forment, “són un recurs, per exemple, per a gran part dels estudiants que acudeixen a Internet o als suports audiovisuals per a buscar dades. Els cd's, DVD, els vídeos, i d’altres, donen la possibilitat d’emmagatzemar molta informació que fins i tot es pot consultar en línia, necessitant només ordinadors per tal d’accedir a ella”.

Per aquest motiu, la coalició afirma que un poble com Alaquàs necessita més punts que oferisquen el servei de mediateca a la ciutadania i que totes les biblioteques i agències de lectura que hi ha al municipi han de tindre com a objectiu aquesta evolució.

Forment ha recordat a l’alcaldessa, Elvira Garcia, que “la cultura ha d’estar a l’abast de tots i descentralitzar així el servei de mediateca que ara només es dóna a la Biblioteca Ausiàs March”.

En este sentit, Forment va afegir que “sabem que hi ha un problema de falta d’espai a les biblioteques en el nostre poble però també està clar que, a poc que s’incremente l’ús del llibre electrònic, l’espai físic que es necessita per tal d’acollir els fons que integren una mediateca també augmentarà” i va explicar que un dels objectius amb el canvi de biblioteca a mediateca serà, per exemple, el d’oferir un servei complementari al dels videoclubs, tenint títols de pel-lícules que no es troben en estos establiments i que són importants per la seua qualitat i aportació cultural, així com títols de pel-lícules en valencià; o també tindre cd's actualitzats per al préstec.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada