dilluns, 29 de novembre de 2010

EL BLOC-COMPROMÍS PER ALAQUÀS VA A LES CORTS A ACREDITAR-SE PER TAL D'ARREPLEGAR SIGNATURES EN LA ILP PER L'EDUCACIÓ INFANTIL

El passat dissabte 27 de novembre el Lletrat Major de les Corts Valencianes va citar a tots els valencians i valencianes que estan inscrits per a ser fedataris de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per l'educació infantil gratuïta de 0 a 3 anys. El BLOC-Compromís per Alaquàs també participa amb membres de la seua formació com a fedataris, entre ells  el Secretari local del BLOC Vicent Forment, amb este acte, al qual assistiren 313 persones, la ILP ja està en marxa.

Recordem que amb aquesta proposta de la Coalició Compromís es pretén arreplegar un total de 50.000 signatures per tota la geografia valenciana, signatures que faran possible presentar al parlament valencià una llei que permeta crear una xarxa pública d'escoletes infantils per als xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys.

GENT COM TU, GENT AMB COMPROMÍS

dimarts, 23 de novembre de 2010

EL BLOC-COMPROMÍS PER ALAQUÀS PROPOSA LA CREACIÓ D'HORTS URBANS ECOLÒGICS

Forment: “La creació d’horts urbans implicaria més la ciutadania en el manteniment de les zones verdes.”

 Des del BLOC considerem que la creació d’horts urbans ecològics “implicaria més la ciutadania en el manteniment de les zones verdes i evitaria les destrosses a les que, desgraciadament, ens tenen acostumats alguns desaprensius.” Cal recordar que moltes ciutats de l’estat, com Barcelona o Albacete i també localitats valencianes, com Aldaia o Xàbia, ja disposen de xarxes d’horts urbans, mitjançant les quals es cedeixen terrenys públics a la ciutadania, per exemple a persones jubilades o a centres educatius, per tal que hi facen cultius i s’ocupen del seu manteniment.

Per al secretari local del BLOC, Vicent Forment, “els horts urbans, serien l’oportunitat d’oci per a moltes persones que no tenen un xicotet terreny a l’horta, prestant un gran servei especialment als nostres majors, ajudant-los en la seua realització personal i fugint del concepte d’oci que generalment els se s’asigna. També permetrien programes educatius a centres escolars que s’ocuparen del seu manteniment, educant els nostres joves en el respecte a les zones verdes, lligant-los amb la gran tradició agrària de la nostra terra, ara cada vegada més reduïda, implicant de pas les seues famílies. Finalment, estaria garantit el manteniment d’aquestes zones verdes, amb una despesa mínima per a les arques municipals, ara tan minvades en temps de crisi.”

Forment ha manifestat que hi ha molts terrenys de propietat municipal, i privats hui per hui abandonats, sobretot a la zona ubicada entre la Ronda Est i l’Albereda, que podrien servir per a instal·lar aquest tipus d’horts, i que no es tracta d’inventar res, doncs ja hi ha moltes poblacions que tenen experiència en horts urbans.

dimarts, 16 de novembre de 2010

JORNADA DE TREBALL DE COMPROMÍS DE L'ÀREA METROPOLITANA DE VALÈNCIA

Jornada de treball dirigida als regidors i candidats de les llistes municipals del BLOC, Iniciativa i Verds en l'àrea metropolitana de València, als secretaris locals, comarcals i membres de l'Executiva del BLOC, Iniciativa i Verds. També, a totes aquelles persones interessades en la realitat de l'àrea metropoliana de València. L'acte polític serà obert a tothom. Esperem la vostra participació. Les eleccions ens les juguem en l’Àrea Metropolitana. Per això, ara més que mai, Compromís.


Saló de Conferències / Complex Esportiu-Cultural La Petxina / Passeig de la Petxina, 42 / Valéncia Dissabte 20 de novembre.

10:30h. Presentació, a càrrec d’Enric Morera, portaveu del Grup Parlamentari del Compromís.

10:45h. Comencem a guanyar el dia D, a càrrec d’Ivan Castañón.

11:15h. Panell de Propostes
La Llei de Règim Local i les Àrees Metropolitanes, per Josep Bort.
Mobilitat Sostenible, per Fernando Mafé.
Una proposta per al tractament de residus, a càrrec de Josep Melero.

13:00h. Acte polític, a càrrec de Joan Ribó, candidat del Compromís a l’alcaldia de València

dimecres, 3 de novembre de 2010

EL BLOC-COMPROMÍS VOL PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS A ALAQUÀS

El Secretrai Local del Bloc d’Alaquàs, Vicent Forment, considera un greuge que any rere any es produeixca la mateixa situació d'hermetisme i opacitat en la redacció d'una eina tan important per la ciutat com ho són els pressupostos municipals, que han de permetre afrontar les necessitats i reptes d’Alaquàs anualment.

Forment ha manifestat que en les democràcies actuals és comú que els ciutadans i ciutadanes es senten cada vegada més allunyats de la vida política, i es per això que des del BLOC-Compromís per Alaquàs creiem que cal avançar cap a una nova democràcia que tinga en compte la ciutadania d’una forma més constant, “per tal d’aconseguir unes polítiques més pròximes a la voluntat ciutadana, per fer de la política una activitat més propera a la ciutadania”, amb experiències de participació que possibilite la influència de la ciutadania en la definició de les prioritats pressupostàries en la inversió municipal, augmentant tant l’encaix entre política municipal i ciutadania com el desenvolupament de la xarxa social i associativa i de la seva capacitat participativa.

Per al portaveu nacionalista, “es inconcebible que l’actual equip de govern socialista no comte amb la potent xarxa social i associativa del nostre poble, per a crear mecanismes de co-gestió a l’àmbit pressupostari”, la qual cosa significa un salt qualitatiu important ja que obri les portes de la participació en àmbits que tradicionalment li eren vedats, a la vegada que confirma a la ciutadania una veritable voluntat democràtica.

Al mateix temps, Forment ha denunciat ”la falta de transparència i informació” que facilita l’Ajuntament respecte a la informació dels pressupostos municipals, com demostra per exemple que a data de hui no es pot trobar a la pàgina web municipal, cap informació respecte als pressupostos d’enguany i ha reclamat a l’Ajuntament, que fins que es pose en marxa aquest procés de participació, utilitze les noves tecnologies , amb la creació d’un espai estable a la pàgina web municipal, on els veïns i veïnes pugen tant conèixer el pressupost municipal, com el seu estat d’execució real.

El BLOC d'Alaquàs participa al “Darrer diumenge d’octubre”

Com ja ve sent tradicional, el BLOC organitzà aquest diumenge 31 d’octubre la gran festa del valencianisme. Sempre és un èxit de participació on ens reunim tots els col·lectius locals del BLOC i ens retrobem amb militants i simpatitzants de totes les comarques del País.

Enguany més de 1500 persones acudiren a l’explanada del Monestir del Puig per a commemorar el ja tradicional ‘Darrer diumenge d’octubre’.