dijous, 30 de desembre de 2010

EL BLOC – COMPROMÍS PER ALAQUÀS INICIA LA CAMPANYA DE RECOLLIDA DE SIGNATURES PER LA GRATUÏTAT DE LES ESCOLES INFANTILS DE 0 A 3

Forment: “Una excel·lent acollida ha marcat el primer dia de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a tramitar en Les Corts una demanda social no atesa.”

Alaquàs ha començat la recollida de signatures amb una espectacular acollida. La necessitat de concretar una legislació que integre una reivindicació de la escolarització dels xiquets de 0 a 3 anys demostra la preocupació que existix al respecte.

Per al Secretari Local del Bloc, Vicent Forment “El primer dia ha sigut tot un èxit i fins el mes de març en que acaba el termini que marca la llei estarem demanant la col·laboració de la població per a que es tramite esta important proposició de llei que suposarà llevar-se de damunt una gran càrrega econòmica per a les famílies d’Alaquàs”.

La ILP es fonamenta sobre la base de que les xiquetes i els xiquets de 0 a 3 anys són persones amb drets socials, entre ells el dret a l’educació, un dret que ha de ser garantit pels poders públics, i amb drets civils que han de ser respectats d’acord amb els principis establerts per la Convenció dels Drets del Xiquet. Una educació infantil coherent suposa assentar els fonaments de la resta del sistema educatiu. La inversió generosa en aquestes primeres edats pot ajudar a prevenir problemes posteriors, en moments en què és més difícil intervenir i sens dubte més costós, tant social com econòmicament i són un termòmetre de la visió de futur d’una societat.

 
Esta Iniciativa Legislativa Popular que promou la Coalició Compromís és fruit de la preocupació i el compromís actiu amb la societat valenciana per l’educació dels seus menors, pretén ser un primer pas cap a una oferta pública ajustada a la demanda real, respondre a una reclamació cada vegada més generalitzada entre la població i apostar pel futur de la nostra societat.

 
El fonament bàsic d’aquesta iniciativa és l’aposta inequívocament per l’educació des de la primera infància, considerant una regressió inadmissible la nova orientació que li ha donat el PP a aquesta etapa educativa que considera l’atenció als xiquets i a les xiquetes de 0-3 anys des de la perspectiva merament assistencial.

dimecres, 29 de desembre de 2010

El Bloc d’Alaquàs recollirà firmes dijous al mercat per demanar a les Corts l’escolarització gratuïta de 0 a 3 anys.

El Bloc d’ Alaquàs col•laborarà amb la iniciativa de la Coalició Compromís de recollida de firmes a la societat per “aconseguir l’aprovació d’una llei que garantisca la plena escolarització de la població infantil de 0 a 3 anys i la creació d’una xarxa pública valenciana d’escoles infantils“, segons com ha explicat el portaveu nacionalista Vicent Forment.

D’esta forma s’ha impulsat una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) perquè esta proposta puga arribar a les Corts Valencianes i que necessita un total de 50.000 signatures per tal de que puga arribar al parlament valencià. El Bloc habilitarà dijous 30 de desembre al mercat un punt de recollida de firmes.

Sobre l’educació de 0 a 3 anys a Alaquàs, Forment ha qualificat la política del govern municipal com “clarament insuficient amb una única escoleta pública,”. El portaveu del Bloc afirma així que amb esta iniciativa es garantiria una xarxa pública d’escoles infantils a traves de la qual la conselleria hauria de garantir “la plena atenció de la demanda d’escolarització de la població”.

La formació nacionalista defensa esta iniciativa especialment en temps de crisi que cal “que l’educació infantil de 0 a 3 anys siga gratuïta per a tots i totes, garantida per l’administració pública i de qualitat“. Així ha reclamat posar el País Valencià al nivell d’altres comunitats autònomes com el País Basc i Navarra, “que ja tenen aquesta llei i que prioritzen les necessitats de la ciutadania a les ganes de lluir-se dels seus governants amb obres megalòmanes”.

dilluns, 13 de desembre de 2010

Compromís amb l'educació infantil


Vídeo promocional de la Iniciativa legislativa popular que pretén aconseguir una xarxa pública d'escoletes infantils per a xiquets de 0 a 3 anys.

diumenge, 12 de desembre de 2010

Compromís reunix 300 voluntaris per començar el treball de campanya de cara a les eleccions del 2011

La coalició Compromís ha celebrat hui al Paranimf de la Universitat Politècnica de València un acte amb voluntaris de campanya per a coordinar el treball de cara a les eleccions locals i autonòmiques de maig del 2011.

Uns tres-cents voluntaris i voluntàries han participat en una jornada formativa en què els membres de Compromís Rafael Oliver, Josep Melero i Reyes Matamales han explicat als assistents com crear grups de suport a les candidatures per a les eleccions de maig del 2011, la constitució d’equips, coordinació del treball dels voluntaris i les distintes maneres de participar per a totes aquelles persones que volen ajudar en el treball de campanya i precampanya de la coalició Compromís.

A continuació Lluis Miquel Campos ha sigut l’encarregat de presentar la nova imatge de campanya formada per logotips, fotos i cartells dels candidats de la coalició, així com els diferents formats en què es difondran. Així mateix s’ha mostrat als assistents el nou disseny de la web coaliciocompromis.net en què destaca la creació d’una xarxa social pròpia per interconnectar els militants, voluntaris i simpatitzants de Compromís.

Després han tingut lloc les intervencions dels candidats de Compromís, Joan Ribó, Juan Ponce, Mireia Mollà, Josep Maria Pañella, Mónica Oltra i Enric Morera.

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha destacat en el seu parlament que “el País Valencià necessita urgentment un canvi, l’únic objectiu del Partit Popular és perpetuar-se en el poder a costa del que siga i per damunt de qui siga i amb eixe objectiu s’han dedicat a furtar els diners de tots els valencians i valencianes”.

“El treball dels voluntaris i voluntàries serà molt important per aconseguir els nostres objectius de canvi, Francisco Camps i el seu govern –ha afegit Oltra- entenen la democràcia humiliant, insultant i aniquilant a tots aquells que no pensen com ells, però no podran amb nosaltres, no podran amb Compromís”.

Ha tancat l’acte el portaveu de Compromís Enric Morera qui ha assenyalat que “estem articulant un gran espai de innovació política i en eixe sentit les portes de Compromís estan obertes per a totes les persones que vullguen sumar-se i treballar amb nosaltres des de la diversitat, el treball en equip i l’estima”.

“No hi haurà canvi amb el bipartidisme PP-PSOE, el canvi és Compromís. En este sentit vull fer una crida a tots els socialistes desencantats amb Zapatero i Alarte per a què se sumen al projecte de Compromís”, ha afegit Morera.

Els voluntaris i voluntàries s’han fet una gran foto de família amb els candidats en l’escenari del Paranimf enfundats amb samarretes de la coalició Compromís.

Les fotos de l'acte

dijous, 9 de desembre de 2010

EL BLOC PRESENTA UNA MOCIÓ PERQUÈ ALAQUÀS ES DECLARE CIUTAT ANTITAURINA

Els nacionalistes volen aconseguir que el ple de l’Ajuntament aprove una declaració contra els espectacles de bous.

El secretari local del BLOC d’Alaquàs, Vicent Forment, ha presentat una moció en la que solicita a la corporació municipal un pronunciament en favor dels drets dels animals i contra el seu maltractament .

El BLOC d’Alaquàs vol lluitar per fer que Alaquàs es declare ciutat antitaurina. Segons fonts del partit, després de presentar una moció al plenari municipal en este sentit, preparen una serie d’activitats contra la tauromàquia “per fomentar els valors de respecte cap a la naturalesa i els éssers vius”.

Segons Forment, Alaquàs és una ciutat sensible cap als animals i sobre els tracte que han de rebre, com demostra l’aprovació de l’ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals de companyia, aprovada per acord plenari de 25 de maig de 2000, en la que es prohibix entre altres aspectes, el sacrifici d’animals, amb sofriments físics o psíquics o la utilització d’animals en espectacles, festes populars i altres activitats que impliquen crueltat o maltractament.

Per al BLOC es el moment de modificar aquesta ordenança i suprimir l’excepció que es fa actualment a les “festes de bous en les seues diferents manifestacions”, sobretot quan en este moment un grup minoritari de veïns i veïnes del nostre poble, estan arreplegant signatures per exigir la celebració d’espectacles taurins, els quals no tenen cap arrelament ni tradició en la nostra població.

Forment espera que Alaquàs es sume als mes de 80 municipis de tot l’Estat que ja s’han declarat favorables als drets dels animals i ha demanat a l’equip de govern que aprove aquesta moció i no antepose suposats interessos electoralistes a la defensa dels drets dels animals.