divendres, 3 de juny del 2011

VALORACIÓ DELS RESULTATS A NOU ALAQUÀS


VICENT FORMENT - COALICIÓ COMPROMÍS
1) ¿Qué valoración haría sobre los resultados obtenidos en estas elecciones?
Els resultats han sigut molt bons per a nosaltres perquè hem obtingut un regidor que ens permetrà  tindre major projecció de les nostres propostes i ifluir en el govern municipal. El conjunt dels resultats deixa per una banda una llista més votada que és la del PP, però una majoria progressista que la supera en més d’un miler de vots que són els del PSOE, Bloc-Els Verds d’Alaquàs i EU. Les dues coses s’han de tindre en compte.
Per altra banda, per culpa de la llei aprovada pel PP i el PSOE, que estableix una barrera del 5% dels vots per a obtindre representació i de la Llei d’Hont, dues formacions polítiques s’han quedat fora de l’Ajuntament, i els grans partits tenen regidors amb menys vots: els regidors del PP i el PSOE representen uns 600 vots cadascun, i el regidor del Bloc-Els Verds d’Alaquàs ha de representar 1193 vots. No és una representació proporcional. Si haguerem tingut uns 25 vots més hauriem obtingut 2 regidors.  

2) ¿Han sido los que esperaba?
Sí, perquè la política que s’ha fet a fins ara a Alaquàs ha fet que la gent votara per a provocar un canvi.

3) ¿Qué papel piensa que debe jugar Bloc – Els Verds d’Alaquàs en esta legislatura?
La coalició Bloc-Els Verds d’Alaquàs ha de fer el paper que ha defensat durant la campanya electoral : de control de la despesa, de foment de la transparència i de la participació ciutadana, de la renovació dels valors democràtics de servei al poble, del respecte a les diferents opinions, de l’honestedat, de la defensa del medi ambient. En este sentit, donarem suport a qualsevol proposta que siga beneficiosa per al poble, independentment de quin siga el color del govern municipal.

4) ¿Tiene alguna propuesta firme del PP o del PSOE?
Hem iniciat contactes amb els dos partits però no tenim cap proposta concreta, estem pendents de seguir parlant.

5) Los ciudadanos han hablado y está claro que más del 50% piden un cambio, ¿cabría la posibilidad de un gobierno tripartito, es decir lo mejor de los tres programas?
Nosaltres hem defensat la voluntat de sumar, no ens agrada la confrontació crispada que alguns utilitzen a tothora. Les bones propostes per a la gestió es poden fer des de qualsevol grup polític i des de qualsevol ciutadà individual o en grup. Donada la situació econòmica de l’ajuntament també podria ser una opció. 

6) ¿Qué opinión le merece la alta abstención y los votos en blanco?
No és cert que ha hagut una alta abstenció, de fet la participació ha sigut més alta que en les últimes eleccions autonòmiques, i al País Valencià la més alta participació de tota Espanya. 
Respecte als vots en blanc, serveixen per a augmentar el percentatge de participació i afavoreixen els grups majoritaris i el bipartidisme. 

7) ¿Qué les diría a los “indignados” de las muchas plazas de España ocupadas?
Representen un signe de vitalitat cívica, està molt bé que la gent es mobilitze al marge dels partits i reclame allò que vol. Des del Bloc – Els Verds d’Alaquàs estem  oberts a la participació, i volem ser la veu de les nostres veïnes i veïns per a canviar les lleis que facen falta per a millorar la democràcia. 

8) ¿Algún mensaje para los Alaquaseros que no la han votado?
Que també estem al seu servei per al que vullguen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada