divendres, 28 d’octubre de 2011

Reunió Informativa QUINA ÉS LA SITUACIÓ ECONÒMICA DE L'AJUNTAMENT?

El proper dijous 3 de novembre, a les 20h en el saló d'actes de l'Ateneu (Pl. Constitució), es farà una assemblea informativa sobre la situació econòmica de l'Ajuntament d'Alaquàs. El Bloc-Els Verds d'Alaquàs vol informar de la situació actual i dels problemes de la seua solució a veïnes i veïns.dimarts, 25 d’octubre de 2011

El BLOC – ELS VERDS D’ALAQUÀS denuncia la inconsciència del PSOE davant la situació econòmica


La recollida d’informació sobre la situació econòmica de l’ajuntament d’Alaquàs ha permés al Bloc – Els Verds d’Alaquàs conèixer dades preocupants abans de la realització de l’auditoria. Així, s’ha pogut comprovar que la prórroga dels pressupostos del 2010 han impedit que es fera una política més ajustada a la realitat de crisi econòmica i de deute municipal que patim actualment. 

Això ha provocat que no s’haja retallat en ingressos que ja no es produïren en el 2010, i menys encara en el 2011, i que tampoc s’hagen fet polítiques clares de reducció de la despesa tal i com l’interventor ha advertit en el pla de sanejament aprovat l’any 2009 i no aplicat.

Així, s’ha pogut comprovar que a finals de juny de 2011 hi havia partides esgotades com les de festes populars i festejos o la de recollida i tractament de residus.De la mateixa manera que s’ha pogut comprovar que els pressupostos d’ingressos estaven sobrevalorats com és el cas dels ingresos per taxes per serveis esportius on de 700.000 euros previstos tan sols s’havien recaptat 59.000 euros o les multes de transit on de 60.000 euros previstos tan sols s’havien recaptat 970 euros.

La demostració de la falta de voluntat política del PSOE per a resoldre aquesta situació, segons el Bloc – Els Verds, es pot vore en l’incompliment del pla de sanejament aprovat en l’anterior legislatura, en la no aprovació dels pressupostos del 2011, tot i ser un acord de plenari de l’actual legislatura, i en el fet que a hores d’ara encara no estiga ni licitada ni fent-se l’auditoria que, segons l’acord d’investidura, havia d’estar acabada a finals del 2011.

Donada la situació,  el Bloc-Els Verds d’Alaquàs vol denunciar la deixadesa del PSOE a l’hora d’intentar resoldre el problema econòmic i la inconsciència de la seua actuació que perjudica les veïnes i veïns d’Alaquàs durant els pròxims anys, fins que es resolga el deute municipal. Per això, Bloc – Els Verds està preparant una assemblea informativa per als pròxims dies, per tal d’informar al poble d’Alaquàs de la situació del seu ajuntament, així com de les possibles solucions i les seues conseqüències, en compliment del seu programa electoral.

El Bloc – Els Verds considera important que tots els veïns d’Alaquàs tinguen informació sobre la difícil situació econòmica de l’ajuntament, que sàpiguen quines solucions poden haver, que contribuisquen a aportar solucions i que tinguen clar quines poden ser les conseqüències

+info

dimecres, 5 d’octubre de 2011

EL BLOC-ELS VERDS D’ALAQUÀS DENUNCIA QUE MOLTES FAMÍLIES D'ALAQUÀS, ENCARA NO SABEN SI LA CONSELLERIA ELS HA APROVAT L'AJUDA DE MENJADOR, EL DIA D'INICI DEL SERVEI.


Forment: “La Conselleria encara té pendent el pagament de les ajudes de l'últim trimestre del curs passat a alguns centres escolars” 

El portaveu del grup municipal del Bloc-Els Verds d’Alaquàs Vicent Forment, ha destacat el "malestar i incertesa" existent entre moltes famílies d'Alaquàs, perquè la Conselleria d'Educació encara no ha resolt les ajudes del servei de menjador escolar quan avui mateix ha iniciat el servei en tots els col·legis d'Alaquàs.


Així, les famílies amb menors ingressos, que són les que opten a aquestes ajudes, encara no coneixen la resolució de les ajudes i no saben si van a rebre la subvenció, la qual cosa ha originat que siguen "molts els xiquets i xiquetes que no poden anar al menjador a l'inici del curs, perquè les seues famílies no saben si podran afrontar la despesa si els són denegades les ajudes".


Forment ha afirmat que “aquest retard està originant molts problemes i perjudicant a moltes famílies, perquè el curs ja ha començat i estan havent d'avançar els diners del menjador escolar, precisament en un moment en què han fet una despesa extraordinària pel principi del curs, sense saber si més no si els seus fills i filles van a ser becats.”

dilluns, 3 d’octubre de 2011

EL QUE COBRA EL NOSTRE REGIDOR


Conscients de la importància d'una gestió transparent, el Grup Municipal del BLOC- Els Verds d'Alaquàs a l'Ajuntament d'Alaquàs  ha volgut fer públiques les retribucions del seu regidor. No obstant això, el regidor d'aquesta formació política Vicent Forment ha recordat que "en l'Assemblea oberta a la ciutadania que vam convocar a finals de juliol ja vam avançar les dades de què disposàvem i vam donar detalls de les nostres retribucions a les ciutadanes i els ciutadans que hi van assistir".

En concret, el regidor Vicent Forment té assignat un salari municipal de 1.661,42 € nets mensuals com a alliberat amb dedicació exclusiva, A aquesta despesa per a la hisenda municipal cal afegir la corresponent a les cotitzacions socials. En qualsevol cas, Forment ha volgut puntualitzar que "a estes quantitats cal descomptar l'aportació del 10 %  (166 € MENSUALS) al col·lectiu local del BLOC en el marc de la nostra política de transparència en el finançament dels partits polítics."

Nómina de setembre

Des d'ací  i tal i com varem dir al plenari de la setmana passada, animem a tots aquells regidors i regidores que reclamen constantment transparència, a començar per ells mateix i facen publiques les seues percepcions tant per assistències al òrgans municipal, com de la resta de percepcions publiques.