dilluns, 26 de març del 2012

ALAQUÀS PRESENTA A L’ESTAT MES DE 11 MILIONS EN FACTURES PENDENTS DE PAGAMENT


La morositat del PSOE d’Alaquàs tindrà un cost financer del 5% per la gestió dels bancs del deute endarrerit.

L’Ajuntament d’Alaquàs ha presentat aquests dies al Govern 1.053 factures pendents de pagament per valor de fins a 11.150.330,56 euros, la major part corresponents a exercicis anteriors per poder liquidar els deutes pendents.

Segons el portaveu del Bloc-Els Verds d’Alaquàs, Vicent Forment, el govern municipal del PSOE, que ha tancat l’exercici de 2011 amb una nova liquidació negativa, podrà fer front d’aquesta manera als deutes municipals amb els proveïdors si rep el vistiplau de l’Estat. El Consistori pretén acollir-se a la línia de crèdit aprovada en un Reial Decret per poder pal·liar el retard en pagaments de factures que supera amplament el que marca la llei.

Forment, ha assegurat que aquestes quantitats són “producte dels anys de govern del Sr. Alarte i la Sra Garcia, marcats pel balafiament i l'endeutament al límit”. Una situació que ha derivat en “el pagament amb retard a les empreses i la falta de capacitat per a invertir i generar ocupació en la ciutat”, ha puntualitzat. Forment ha ressaltat que poblacions com Torrent amb 76.000 habitants te el mateix numero de factures pendents, i que Aldaia i Xirivella amb la mateixa població que Alaquàs no apleguen als 5 milions.

Per a Forment, aquesta mala gestió econòmica i l’haver d’acollir-se a aquest crèdit financer per alleugerir el deute durant els propers 10 anys, suposarà un cost del 5% addicional a les arques municipals, quantitat que s’anirà abonant a les entitats financeres que s’encarreguen del pagament de les factures endarrerides durant el període d’amortització.

La quantitat d’11,15 milions que tenen pendent de pagament l’ajuntament d’Alaquàs comprèn factures d’obres, subministraments i serveis que han estat paralitzades per la falta de liquides per al seu abonament. Forment va recordar que a més dels 11 milions de factures pendents a proveïdors cal sumar els a els quasi 32 milions de deute amb els bancs la qual cosa dóna la xifra total de 42 milions d'euros.

La setmana vinent, el consistori farà un ple extraordinari on els serveis tècnics municipals d’intervenció proposaran un Pla de viabilitat per poder dur endavant els pagaments endarrerits i que l’Estat comprove la seu possible execució.

Publicacions digitals:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada