dijous, 14 de juny del 2012

El Bloc-Els Verds acusa al PSOE de mentir en el ple per les factures amagades en juny de 2011


La coalició Bloc-Els Verds d’Alaquàs ha realitzat en la vesprada del dimecres 13 una assemblea informativa de balanç del primer any de legislatura. En compliment de la seua promesa electoral i amb la seua voluntat de fer una política participativa, Bloc-Els Verds d’Alaquàs ha repassat la seua activitat des del 22 de maig de l’any passat quan va aconseguir un regidor en les eleccions municipals.

Les negociacions que portaren a l’acord d’investidura amb el PSOE, però deixant la porta oberta a donar suport a les iniciatives del PP que foren bones per al poble, el trencament de l’acord amb el PSOE per l’incompliment per part de l’equip de govern, especialment en l’apartat de gestió econòmica, i la situació actual condicionada per la pèrdua del grup Popular de dos dels seus membres. Tots aquest fets han sigut repassats i explicats a la quarentena de persones que han assistit a l’assemblea realitzada en l’Ateneu Cultura i Esportiu.

En l’apartat econòmic s’ha denunciat que els problemes econòmics municipals estan lluny de resoldre’s. Vicent Forment, en la seua intervenció, ha denunciat que s’ha perdut un any “per no realitzar els pressupostos del 2011, ni dur a terme a temps l’auditoria dels comptes del 2010, i no fer cas de les advertències dels tècnics que demanaven que no es gastara sense consignació pressupostària”. A més del temps perdut, el Bloc –Els Verds ha criticat al PSOE l’increment irreal dels ingressos en el pressupost del 2012, al comptabilitzar 3.000.000€ per la venda del magatzem municipal i dos solars que han sigut sobrevalorats i que, quan es posen en venda després dels tràmits urbanístics corresponents, difícilment es podran vendre en l’actual situació del mercat immobiliari.

Forment també ha denunciat el poc de marge per a la gestió política del pressupost municipal, donat que el 89% és depesa fixa, entre personal (38%), despesa corrent (29%) i  préstecs i interessos als bancs (22%). Marge que ha quedat més limitat encara després de l’aplicació del decret per al pagament de proveïdors en les entitats autononòmiques i municipals. L’acolliment a l’esmentat decret implica un augment del deute en 4.000.000€ pels  interessos que genera demanar 11.187.000€ per a pagar factures a proveïdors. A més, d’aquestes factures n’hi ha 1.000.000€ que no tenen consignació pressupostària, i 627.702€ que haurien d’haver-se presentat en juny de 2011, quan l’equip de govern anterior va afirmar que presentava un reconeixement extrajudicial de crèdit de 2.249.727,95€ per a deixar els comptes al dia.

L’últim terç de l’assemblea s’ha dedicat a les mocions presentades durant aquest primer any i als temes en els que es treballarà en el pròxim any, com insistir en la reducció del cost dels representants municipals o en la creació d’horts urbans i educatius, a més de plantejar una revisió del model urbanístic adaptat a l’actual situació social i econòmica. Per a finalitzar, s’ha donat veu als assistents a l’acte que han plantejat dubtes sobre la gestió i han fet propostes de temes a tractar en els propers mesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada