dissabte, 15 de setembre del 2012

Celebració de la III Festa Estellés d'Alaquàs



 A les 10’30h del matí del dissabte 15 de setembre s’ha iniciat l’esmorzar de la III Festa Estellés d’Alaquàs, organitzada pel Bloc d’Alaquàs al Bar del Musical. Olives, cacaus, cervessa i entrepans de continguts variats, han acompanyat la conversa dels participants en la primera part de l’acte, amb la intenció de retre homenatge al poeta del poble que fou Vicent Andrés Estellés. Perquè si els seus poemes parlen del carrer, de les relacions, de la vida, del menjar, de l’horta, del sexe, el millor homenatge s’ha de fer des del carrer, la vida, el menjar... Truita de creilles, botifarres, pimentó amb tonyina... en honor de d’Andrés Estellés. 

Amb la panxa contenta i els comptes clars, s’ha iniciat la lectura de poemes en la que han participat 14 lectors i un músic, en les instal·lacions de la Unió Musical d’Alaquàs que ens ha cedit amablement l’espai. Els lectors, homes i dones entre els 6 i els 82 anys, han llegit poemes sobre l’horta, la lluna, el desig, el carrer, l’amabilitat, la vida en definitiva. Però també textos referits a personatges valencians com Sant Vicent Ferrer o Cabanilles, i, fins i tot, un poema, que no s’arribà a publicar i que ha trobar l’investigador Rafa Roca, sobre Teodor Llorente. 

També s’han llegit clàssics com Els Amants o Cant a València, aquest amb acompanyament musical. La cloenda de l’acte ha sigut a càrrec del cantautor local Mario Garcia que ens ha presentat la seua canço Festes bucòliques, basada en el poema del mateix nom de Vicent Andrés Estellés.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada