divendres, 21 de setembre del 2012

Assemblea oberta del Bloc-Els Verds d’Alaquàs


Des del Bloc-Els Verds d’Alaquàs volem que la participació en els afers públics locals siga directa i continuada, per això, hem articulat l’ASSEMBLEA OBERTA DEL BLOC-ELS VERDS D’ALAQUÀS, on votants, simpatitzants i veïns de la localitat podeu vindre i conèixer de primera ma els temes que es debatran al ple municipal.

En l’Assemblea podreu donar la vostra opinió i també es replegaran propostes d’actuacions, iniciatives i suggeriments d’activitats a realitzar enla Ciutat.

Volem  ser un canal i un altaveu de la ciutadania en l’ajuntament,la Diputació Provincial, Les Corts Valencianes i el Congrés del Diputats.

SOM COM TU i VOLEM SER LA TEUA VEU!!
L’Assemblea Oberta del Bloc-Els Verds d’Alaquàs de Setembre tindrà lloc el dimarts 25 de  setembre a les 22:00 al Passatge, Av/Blasco Ibañez 57 d’Alaquàs.

Per una Democràcia Real, vine i participa!!

dijous, 20 de setembre del 2012

El BLOC-Els Verds presenta una moció per a crear un Banc d’Aliments a Alaquàs


El Grup Municipal del BLOC- Els Verds a l’Ajuntament d’Alaquàs ha presentat una moció per al proper ple municipal a la qual demana que el consistori cree de manera immediata un banc d’aliments a la ciutat. Tal com explica el seu portaveu, Vicent Forment, “aquest seria un banc d’aliments gestionat o bé pel propi personal de l’Ajuntament o bé a través d’acords amb ONG’s o d’altres tipus d’entitats solidàries sense ànim de lucre”.

La moció contempla que es realitze un conveni amb les superfícies comercials dedicades al sector de l’alimentació, on s’establisquen els mecanismes necessaris per tal que els aliments, encara aptes per al consum, sobrants dels mercats, supermercats i hipermercats, puguen ser recollits i distribuïts a través del banc d’aliments. De la mateixa manera, al text es proposa sol·licitar al Consell de la Generalitat Valenciana l’aprovació urgent d’una normativa que prohibisca la desfeta sistemàtica d’aliments en bon estat per part del comerç d’aliments, parant especial atenció a les grans superfícies i cadenes comercials.

Vicent Forment ha declarat que, “en l’actual situació de crisi econòmica en la qual estem immersos, ha de ser un objectiu fonamental de l’Ajuntament que cada veïna o veï d’Alaquàs tinga cobertes les seues necessitats més bàsiques i per això hem de posar a l’abast de la ciutadania tots els mitjans necessaris per tal d’evitar-ho”.

Tal i com explica la moció del BLOC-Els Verds a l’Ajuntament d’Alaquàs, el nombre de famílies que viuen per baix del llindar de la pobresa, segons l’últim informe de Càritas, arriba ja a tocar el 24% del total de les llars a l’Estat Espanyol. A més, el 36% del total de les famílies valencianes, segons dades de l’INE, no tenen capacitat econòmica per tal d’afrontar despeses imprevistes, com ara la reparació d’electrodomèstics o activitats extraescolars per als seus fills. Segons estadístiques publicades per la Unió Europea, l’Estat Espanyol és el territori europeu on més ha augmentat la pobresa, representant el 10,7% del total de la UE.

“Per això mateix, ha conclòs Forment, una de les paradoxes amb les quals ens trobem, és veure com moltes de les superfícies comercials dedicades a l’alimentació, llancen als contenidors tones d’aliments encara aptes per al consum, mentre centenars de milers de famílies tenen dificultats per arribar a final de mes.  La brutalitat de les dades obliga a les administracions públiques a fer front a aquesta situació amb tots els elements que es tinguen a les mans”.

dissabte, 15 de setembre del 2012

Celebració de la III Festa Estellés d'Alaquàs



 A les 10’30h del matí del dissabte 15 de setembre s’ha iniciat l’esmorzar de la III Festa Estellés d’Alaquàs, organitzada pel Bloc d’Alaquàs al Bar del Musical. Olives, cacaus, cervessa i entrepans de continguts variats, han acompanyat la conversa dels participants en la primera part de l’acte, amb la intenció de retre homenatge al poeta del poble que fou Vicent Andrés Estellés. Perquè si els seus poemes parlen del carrer, de les relacions, de la vida, del menjar, de l’horta, del sexe, el millor homenatge s’ha de fer des del carrer, la vida, el menjar... Truita de creilles, botifarres, pimentó amb tonyina... en honor de d’Andrés Estellés. 

Amb la panxa contenta i els comptes clars, s’ha iniciat la lectura de poemes en la que han participat 14 lectors i un músic, en les instal·lacions de la Unió Musical d’Alaquàs que ens ha cedit amablement l’espai. Els lectors, homes i dones entre els 6 i els 82 anys, han llegit poemes sobre l’horta, la lluna, el desig, el carrer, l’amabilitat, la vida en definitiva. Però també textos referits a personatges valencians com Sant Vicent Ferrer o Cabanilles, i, fins i tot, un poema, que no s’arribà a publicar i que ha trobar l’investigador Rafa Roca, sobre Teodor Llorente. 

També s’han llegit clàssics com Els Amants o Cant a València, aquest amb acompanyament musical. La cloenda de l’acte ha sigut a càrrec del cantautor local Mario Garcia que ens ha presentat la seua canço Festes bucòliques, basada en el poema del mateix nom de Vicent Andrés Estellés.


divendres, 7 de setembre del 2012

III FESTA ESTELLÉS A ALAQUÀS




El 14 de juliol de 2010 es publicava a Infomigjorn, revista virtual que dirigeix Eugeni Reig, una carta de convit adreçada a tothom, amb la proposta de celebrar la Festa Vicent Andrés Estellés (que nasqué a Burjassot el 4 de setembre de 1922). La proposta suggeria fer-la en les primers divendres o dissabtes del mes de setembre, on entrara un plat típic de la nostra gastronomia, un bon vi de la terra i la lectura de poemes de Vicent Andrés Estellés, de manera semblant a com fan els escocesos –des de fa ja més de dos-cents anys–  cada 25 de gener, per celebrar el naixement del poeta en llengua escocesa Robert Burns (1759-1796).

A aquesta proposta el Bloc s’hi va sumar el 2010 i enguany tornem a proposar-vos un esmorzar amb cacaus, olives i amanida de tomata. I junt amb les ganes d’esmorzar porteu poemes de Vicent Andrés Estellés per a compartir-los i fer homenatge plaent dels seus versos. 

Ens trobarem el dissabte 15 de setembre, a les 10’30h, en el Bar d’El Musical. Reserveu lloc i aviseu del poema que portareu al 673 656 788 o al 663 268067. El preu de l’esmorzar serà compartit amb els tots els assistents.