divendres, 26 d’octubre de 2012

Comparteix cotxe !


Al plenari d’ahir dijous  va ser aprovada per unanimitat la nostra  moció per compartir cotxe. L’Ajuntament es va comprometre a estimular la voluntat de compartir l’ús del vehicle privat, mitjançant una campanya informativa municipal on se n’expliquen les avantatges i  afegir-se a la xarxa digital www.compartir.org i posar un enllaç a la pàgina web municipal.

Es tracta simplement en facilitar la trobada de persones que estan interessades a compartir el vehicle privat a l’hora de fer un viatge. La incidència del consum de combustibles fòssils és una de les principals causes de contaminació atmosfèrica i d’escalfament planetari global.

Són molts  els ciutadans i ciutadanes d’Alaquàs que coincideixen en itineraris i horaris laborals o d’estudi similars, i el que demanem simplement és facilitar i estimular la voluntat de compartir l’ús del vehicle privat.  Mitjançant aquest servei un ciutadà pot veure online les persones que estan inscrites per fer un viatge semblant al previst i a través del correu electrònic és poden posar en contacte. Vore quines són les seues preferències, si disposen o no de cotxe, el motiu del viatge, i tot un seguit de dades per fer més fàcil la trobada de companys i companyes de viatge. Tot de manera immediata i sense intermediaris.

Hi ha  més de 90 municipis i més de 50.000 usuaris registrats  a la xarxa compartir.org, una iniciativa que es va iniciar a l’any 2000.

Ara només fa falta que l’Ajuntament pose en marxa la iniciativa i els ciutadans participen.

dimarts, 23 d’octubre de 2012

El Bloc – Els Verds presenta una moció perquè s’adopten mesurades que garantisquen una gestió municipal transparent.


Forment: “és imprescindible garantir que tota actuació realitzada pels gestors públics siga transparent per a la societat, que no quede, en cap moment, cap dubte sobre la mateixa. “

Per al Bloc – Els Verds d’Alaquàs, tota la informació relacionada amb la gestió pública ha d’estar exposada de manera ben visible perquè puga ser fàcilment consultada per part d’aquell ciutadà que ho desitge. Així mateix cal evitar que siga el polític de torn el que decidisca sobre quina informació es mostra i quan es mostra.

Segons ha manifestat el portaveu del Bloc – Els Verds d’Alaquàs, els principis de transparència i regeneració són ara reivindicats per una societat que ha començat a mobilitzar-se per a exigir un canvi radical en la forma de fer i entendre la gestió del públic. S’ha creat aquest estat d’opinió per l’ús abusiu i poc transparent que s’ha fet de les institucions públiques per part d’algunes persones que han ostentats llocs de responsabilitat de gestió pública i s’ha pres consciència, a més, que el fàcil accés a la informació és la millor eina per a lluitar contra la corrupció.

Vicent Forment ha manifestat que “Per a aconseguir la transparència en la gestió pública i fomentar la participació crítica i objectiva dels ciutadans en la vida política local, és fonamental el compromís del nostre Ajuntament per a facilitar l’accés a tota la informació municipal.” Per aquests motius, des del Bloc – Els Verds d’Alaquàs presentem, prenent com a referència alguns dels “Indicadors deTransparència dels Ajuntaments” (ITA) enunciats per l’organització Transparència Internacional, una moció per a garantir la transparència de la gestió municipal, explicant per a açò amb internet com a eina principal per a la seua consecució. Partint de la pàgina web oficial municipal, s’han d’utilitzar tots els canals que es tenen a l’abast (televisió, exposició pública, etc.) per a garantir al ciutadà el fàcil accés a la informació pública.

El paquet de mesures presentades les hem dividit en els següents apartats:

•          INFORMACIÓ SOBRE LA CORPORACIÓ MUNICIPAL I ORGANITZACIÓ DE L’AJUNTAMENT
•          TRANSPARÈNCIA ECONÒMIC- FINANCERA
•          TRANSPARÈNCIA EN LES CONTRACTACIONS DE SERVEIS I OBRES PÚBLIQUES
•          SUBVENCIONS PÚBLIQUES.
•          TRANSPARÈNCIA EN MATÈRIES D’URBANISME I OBRES PÚBLIQUES.

Segons Forment, aquesta moció, és una proposta mes d’una sèrie de propostes que des del Bloc – Els Verds estem fent per a acostar l’Ajuntament a la ciutadania. Des del Bloc – Els Verds estem convençuts que la regeneració democràtica pansa, entre altres coses, pel fàcil accés a la informació municipal i per la gestió transparent en totes les seues dimensions. Partint d’aquesta base el ciutadà ha d’acceptar la responsabilitat cívica que li correspon per a controlar, suggerir i, si fóra necessari, denunciar aquelles actuacions que es realitzen en perjudici de l’interès general.dilluns, 22 d’octubre de 2012

Assemblea oberta del Bloc-Els Verds d’Alaquàs


Des del Bloc-Els Verds d’Alaquàs volem que la participació en els afers públics locals siga directa i continuada, per això,hem articulat l’ASSEMBLEA OBERTA DEL BLOC-ELS VERDS D’ALAQUÀS, on votants, simpatitzants i veïns de la localitat podeu vindre i conèixer de primera ma els temes que es debatran al ple municipal.

En l’Assemblea podreu donar la vostra opinió i també es replegaran propostes d’actuacions, iniciatives i suggeriments d’activitats a realitzar al nostre poble.

Volem  ser un canal i un altaveu de la ciutadania en l’ajuntament, la Diputació Provincial, Les Corts Valencianes i el Congrés del Diputats.

SOM COM TU i VOLEM SER LA TEUA VEU!!
L’Assemblea Oberta del Bloc-Els Verds d’Alaquàs de Setembre tindrà lloc el dimecres 24 d'octubre a les 22:00 al Passatge, Av/Blasco Ibañez 57 d’Alaquàs.

Per una Democràcia Real, vine i participa!!

dijous, 18 d’octubre de 2012

Jornada de treball sobre les Ordenances Fiscals


Dissabte que ve, 27 d’octubre, a partir de le 10.00 hores del matí en El Passatge (situat en l’Avinguda Blasco Ibañez, 57) es va a celebrar una Jornada de Treball, oberta a tota la ciutadania i col·lectius d’Alaquàs, per a elaborar i decidir les Al·legacions que el Grup Municipal del Bloc-Els Verds de l’Ajuntament d’Alaquàs va a presentar a la proposta de modificació d’Ordenances Fiscals per a l’any 2013, document aprovat per l’equip de Govern socialista, en el Ple Municipal del 4 d’octubre, i actualment en període d’exposició pública.