dimarts, 19 de novembre de 2013

La basura se acumula en la calle los sábados en Alaquàs


Bloc-Els Verds critica que la supresión de la recogida nocturna ese día no se haya informado a los vecinos.

LAURA SENA-ALAQUÀS

Dejadez, suciedad y malos olores. Así definen los grupos de la oposición el estado del casco urbano de Alaquàs los domingos por la mañana, al haber suprimido el ayuntamiento para ahorrar la recogida de la basura los sábados por la noche sin haberlo comunicado a los vecinos. A la mañana siguiente, los contenedores están desbordados y numerosas calles acumulan bolsas y trastos hasta el punto de que se han producido quejas de vecinos y restaurantes.

El portavoz del Bloc-Els Verds, Vicent Forment, denunció el asunto en el último pleno y recriminó al gobierno socialista que no hubiera avisado a la población. En la sesión, el gobierno local indicó que no se avisará porque los vecinos han de poder tirar la basura con normalidad y, en todo caso, sí se detecta la falta de algún contenedor, se reforzará en ese punto. Añadieron que el ahorro se destinará a limpieza viaria. Forment considera que esta estrategia “no es factible” porque el porcentaje de contenedores desbordados es “muy elevada”. (…..)

Extracte de la notícia publicada al Levante-EMV el 19 de novembre de 2013

divendres, 15 de novembre de 2013

El Bloc-Els Verds insta l’Ajuntament d’Alaquàs a rebutjar el tancament de RTVV


El Grup Municipal del Bloc-Els Verds d’Alaquàs ha presentat una moció per tal que el Ple de l’Ajuntament manifeste  “el rebuig absolut de la corporació a la decisió del Consell de tancar RTVV”, instant el Consell a buscar alternatives de viabilitat per al manteniment d’una ràdio i una televisió pública valenciana plural i imparcial com a servei públic fonamental per a la defensa i l’ús del valencià, el coneixement de la nostra  realitat territorial, cultural i de cohesió social. En la moció presentada, es demana al Ple que done ple suport als treballadors de RTVV i que es remeten els acords al President de la Generalitat, a les Corts Valencianes, a la direcció de l’ens i al comitè d’empresa.

El Bloc-Els Verds demana  que  es transforme en un mitjà públic lliure que reflectisca la pluralitat social i política valenciana

El  portaveu municipal del Bloc-Els Verds, Vicent Forment, ha declarat que “el tancament de RTVV és una autèntica barbaritat que ha de ser contestada des del  poder municipal, com ho està sent de forma molt majoritària per la societat civil valenciana”. Forment ha afegit que “Alaquàs perdrà, com tants i tants pobles valencians, un mitjà crucial per a mostrar la seua vitalitat, les seues manifestacions culturals i festives, i més després del tancament, unilateral i injustificat , de Radio Alaquàs”. Forment ha manifestat que “és hora d’estar units en defensa d’un símbol tan important com Canal 9, necessari per a la defensa del valencià i de la nostra cultura i el  futur com a poble diferenciat”. El portaveu del Bloc-Els Verds d’Alaquàs ha afegit que “és ben paradoxal que, siguem els grups polítics i els sectors socials  ignorats i fins i tot vetats en la televisió i la ràdio pública valenciana qui estem defensant la seua continuïtat, això sí, no com ha funcionat com fins ara, sinó perquè puga transformar-se en un mitjà públic lliure que reflectisca la pluralitat social i política valenciana, sense més manipulacions ni prohibicions com les dutes a terme pels dirigents polítics del PP en els últims 18 anys”

divendres, 8 de novembre de 2013

Debat ordenances fiscals per a 2014

Intervenció del nostre regidor Vicent Forment al plenari d’octubre de 2013, sobre les Ordenances Fiscal per a l’Any 2014


dimarts, 5 de novembre de 2013

Nosaltres. 30 Anys de l’Estatut d’Autonomia.


Amb motiu del  trentè aniversari de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, aprovat a través de la Llei Orgànica 5/1982, d’1 de juliol s’han realitzat una gran quantitat d’actes de commemoració de la mencionada data.  Dins d’aquests actes de commemoració, la Universitat d’Alacant va organitzar, amb el patrocini de la Conselleria de Governació l’exposició Nosaltres. 30 Anys de l’Estatut d’Autonomia.

L’objectiu de l’esmentada exposició és segons els creador de la mateixa  “destacar-ne el caràcter de norma institucional bàsica de la Comunitat, nascuda del consens de les principals forces polítiques valencianes que van voler recuperar l’autogovern fent ús del dret a l’autonomia que la Constitució espanyola reconeixia a tota nacionalitat; no sense abans, per a aconseguir-ho, recórrer un camí políticament ben llarg i tortuós.”

La dita exposició, va ser presentada inicialment al Museu de la Universitat d’Alacant (MUA), posteriorment  i dins dels actes de commemoració del 25 d’abril, l’exposició va ser exposada a les Corts Valencianes. El mateix dia de la inauguració de l’exposició el Partit Popular, malgrat haver subvencionat l’exposició,  va intentar boicotejar-la i censurar-la, per considerar que l’exposició “ofrece una visión sectaria de lo sucedido en la Comunitat durante la Transición y en los años de democracia” amb una mostra més de l’actuació inquisidora del Partit Popular, que pretén retallar el dret a la llibertat d’expressió.

Des del Bloc-Els Verds d’Alaquàs creiem interessant que els veïns i veïnes del nostre poble, puguen conèixer una exposició  que te per objectiu destacar-ne el caràcter de norma institucional bàsica de la Comunitat, nascuda del consens de les principals forces polítiques valencianes que van voler recuperar l’autogovern.

Per tots aquest motius  el passat 26 d’abril varem sol·licitar a la Sr. Alcaldessa, que en nom de l’Ajuntament d’Alaquàs de manera institucional, s’adreçara a la Universitat d’Alacant per a que cediren a l’Ajuntament l’Exposició  “Nosaltres, 30 anys de l’Estatut d’Autonomia” perquè s’exposara en el Castell d’Alaquàs.

Com a conseqüència de la nostra sol·licitud a partir del proper dijous 7 de novembre podrem gaudir de l’exposició “Nosaltres, 30 anys de l’Estatut d’Autonomia al Castell d’Alaquàs.